Expertisecentrum Prader-Willi syndroom

Expertisecentrum Prader-Willi syndroom logoExpertisecentrum Prader-Willi syndroom logo en titel

De NVAVG is de (beroeps)Vereniging van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten en heeft ongeveer 275 leden. Op de website van de NVAVG kunt u een AVG-polikliniek bij u in de buurt zoeken.

Advies bij problemen met zindelijkheid in combinatie met een lichamelijke beperking

Bedplassen is een vervelend probleem.  En gelukkig is het relatief eenvoudig te verhelpen.  Onderzoek leert dat de plaswekker training de beste methode tegen bedplassen is.

Stichting Kind en Groei is het kenniscentrum op het gebied van groei en ontwikkeling bij kinderen. Verstrekt informatie over groei- en ontwikkelingsstoornissen bij kinderen en doet tevens onderzoek naar het Prader-Willi syndroom.

Observatiecentrum De Hondsberg biedt topklinische jeugdhulp op het gebied van observatie, diagnostiek en exploratieve behandeling aan jeugdigen van 0-18 jaar met een lichte verstandelijke beperking of een vermoeden daarvan.

Met 12.000 cliënten is het Vincent van Gogh instituut de grootste aanbieder van geestelijke gezondheidszorg voor jongeren en volwassenen in Noord- en Midden Limburg en delen van Brabant. Het Vincent van Gogh in onder andere gespecialiseerd in psychiatrische problemen bij PWS.