Expertisecentrum Prader-Willi syndroom

Expertisecentrum Prader-Willi syndroom logoExpertisecentrum Prader-Willi syndroom logo en titel

De komst van casemanager PWS Melanie Burgers

Redactie
18 november 2019

Beste ouders/verzorgers, jongeren en kinderen,

Sinds september werk ik als gespecialiseerd kinderverpleegkundige, caseverpleegkundige, coördinator en aanspreekpunt voor de patiëntengroep met het Prader-Willi syndroom. In deze functie zal ik samen met Dr. Geelen het vaste gezicht en aanspreekpunt zijn voor deze patiëntengroep. Dit geldt natuurlijk ook voor hun ouders en andere disciplines, en zowel voor intern als extern van het Radboudumc. Mijn doel is het zorgproces te coördineren waarbij efficiëntie voor zowel de patiënt als de behandelaar een belangrijk uitgangspunt is. 

Ik ben blij met deze ontwikkeling, want deze groep kinderen gaat me erg aan het hart. Dit komt door de veelzijdige kenmerken van het syndroom en de hechte vertrouwensband die je met deze kinderen/jongeren op kan bouwen.

Sommige van u ken ik vanuit de tijd dat ik voor de kinderendocrinologie werkte met Dr. Otten en Dr. van der Velden. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als gespecialiseerd kinderverpleegkundige voor de groep kinderen met een hersentumor en kinderen met een spierziekte.

Naast deze functie, ben ik werkzaam in het Kinder Comfort Team en het Expertisecentrum Zeldzaam aangeboren ontwikkelingsstoornissen in het Radboudumc.

U kunt mij bereiken via mijnRadboud, het telefonisch spreekuur of we ontmoeten elkaar tijdens het spreekuur.

Vriendelijke groet, 
Melanie Burgers