Expertisecentrum Prader-Willi syndroom

Expertisecentrum Prader-Willi syndroom logoExpertisecentrum Prader-Willi syndroom logo en titel

Het Stippenplan heet vanaf 1 januari 2020 Stippencoach

Met ingang van 2020 is de naam van het Happy Weight Stippenplan aangepast naar Stippencoach. Stippencoach is een geschikt hulpmiddel om de calorie-inname bij kinderen en volwassenen met PWS te begrenzen. Iedereen die plaatjes kan herkennen en kan tellen, kan zelf leren werken met Stippencoach.

Het Stippenplan onder het label Happy Weight wordt niet meer uitgegeven. Dit is nu ondergebracht bij Stippencoach BV. Per 01-01-2020 is ook een nieuwe printversie voor het werken met stippen beschikbaar gekomen. Stippencoach verschijnt in 3 delen in een handzaam A5-formaat, te weten:

De methode voor professionals. Het beschrijft de methode met onderbouwing en literatuur. Het werkboek voor gebruikers en begeleiders. Dit is de vertaling van de methode naar de praktijk van de toepassing. Het stippenboek voor gebruikers en begeleiders. Dit bevat de gevisualiseerde voedings­informatie vertaald in stippen.

 

Er zijn nieuwe plaatjes ontwikkeld en alle informatie over voeding is langs de meetlat gelegd van de nieuwe NEVO-tabel*, de Richtlijnen Goede Voeding en de Schijf van 5 van het Voedingscentrum. Ook de digitale versie is daarop aangepast.

* Nederlandse Voedingsstoffen tabel. In deze NEVO-online versie zijn van 2152 voedingsmiddelen de gegevens over energie en 133 voedingsstoffen in te zien.

Meer informatie in het kenniscentrum PWS of download de Stippencoach flyer

 

Het team achter de Stippencoach 
Het team heeft expertise op het gebied van PWS en bestaat uit:

José Veen-Roelofs, kinderdiëtist en diëtist voor verstandelijk gehandicapten.
Jiske v.d. Meulen, gezondheidswetenschapper en (kinder)diëtist voor verstandelijk gehandicapten.
Naomi Smits, (kinder)diëtist voor verstandelijk gehandicapten.
Jacqueline Heeren, coach.