Expertisecentrum Prader-Willi syndroom

Expertisecentrum Prader-Willi syndroom logoExpertisecentrum Prader-Willi syndroom logo en titel

Op 22 en 23 mei 2020 vindt in Praag de eerste internationale PWS Meeting plaats die gericht is op volwassenen met PWS.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door INfoRMEd-PWS.
Dit is het Internationale Netwerk voor Onderzoek, Management & Onderwijs naar volwassenen met PWS. Het netwerk verenigt toonaangevende PWS-experts uit Nederland, Zweden, Italië, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het netwerk wordt gecoördineerd door Dr. Laura de Graaff-Herder van het Erasmus MC in Nederland.

Het organisatiecomité van het expertisecentrum Prader-Willi syndroom / Stichting Kind en Groei nodigt u van harte uit voor het symposium Prader-Willi syndroom op 7 februari 2020. De locatie van het event is Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Op deze middag wordt het laatste nieuws en de ontwikkelingen op het gebied van PWS gepresenteerd en besproken.

Doorlink naar de verschillende brochures die het ministerie heeft gepubliceerd om zorgverleners, cliënten, mantelzorgers en cliëntvertegenwoordigers voor te lichten over de Wet zorg en dwang, die in 2020 ingaat. 

De experts van het expertisecentrum controleren met enige regelmaat of de informatie in het kennisdeel van de website nog actueel is. In elke nieuwsbrief geven we aan welke teksten in het expertisecentrum zijn gecontroleerd en indien van toepassing wat de belangrijkste veranderingen zijn. Deze keer is de tekst van de Dental alerts gecontroleerd. Hierin zijn geen noemenswaardige wijzigingen te melden. 

PWS is een complexe aandoening met verschillende uitdagingen. Gedrag is er daar een van. Psycholoog Anja Roubos vertelt over het belang van psychische zorg voor mensen met PWS en hoe zij vanuit het Vincent van Gogh Topklinisch Centrum voor Neuropsychiatrie betrokken is bij de zorg voor de volwassenen. Inzicht in de behoefte achter het gedrag is volgens Roubos onontbeerlijk in het verlenen van de juiste zorg. 

Per 1 september werkt Melanie Burgers als gespecialiseerd kinderverpleegkundige, als casemanager, coördinator en aanspreekpunt voor de patiëntengroep met Prader- Willi syndroom in het Radboudumc Nijmegen. Dit is goed nieuws in de zorg voor mensen met PWS in Nijmegen.

Toon meer resultaten