Expertisecentrum Prader-Willi syndroom

Expertisecentrum Prader-Willi syndroom logoExpertisecentrum Prader-Willi syndroom logo en titel

Promotie Renske Kuppens op 2 december

Op 2 december 2016 zal Renske Kuppens van Stichting Kind en Groei promoveren. Haar proefschrift heeft als titel: New Treatment Perspectives in Prader-Willi syndrome.
De openbare verdediging vindt plaats om 11.30 uur in de Senaatszaal op Campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam en iedereen is welkom bij de plechtigheid en de aansluitende receptie.

Let op: Er is aansluitend géén symposium. Kind en Groei zal in 2017 weer een oudersymposium organiseren waar de nieuwste resultaten van de PWS-studies besproken worden. Zodra de datum bekend is, brengen wij u hiervan op de hoogte.

De spiegels van het eetlustregulerende hormoon ghreline in het bloed kinderen en jongvolwassenen met PWS worden beschreven, en er wordt onderzocht wat de effecten zijn van voedselinname. De effecten van intranasale oxytocinebehandeling bij kinderen met PWS worden behandeld en dit bleek veelbelovende resultaten te geven. Daarnaast worden de effecten van groeihormoon versus placebo onderzocht in jongvolwassenen met PWS die in lengte zijn uitgegroeid en tijdens hun kindertijd groeihormoonbehandeling kregen beschreven. Het blijkt dat uitgegroeide jongvolwassenen met PWS baat hebben bij voortzetting van groeihormoonbehandeling en dat er geen ongerustheid hoeft te bestaan over de veiligheidsaspecten.

Het proefschrift van Renske Kuppens kunt u downloaden via de volgende link: https://epubs.ogc.nl/?epub=r.kuppens.