Expertisecentrum Prader-Willi syndroom

Expertisecentrum Prader-Willi syndroom logoExpertisecentrum Prader-Willi syndroom logo en titel

Zeldzame Engel Award voor Anita Hokken

Redactie
19 maart 2018

Op 28 februari 2018, Zeldzameziektendag, vond in Nieuwegein de jaarlijkse Nationale Conferentie Zeldzame Aandoeningen plaats.Tijdens het avondprogramma ontvingen een medicus/wetenschapper, een naaste van een patiënt en een Expertisecentrum een Engel Award voor hun bijzondere inspanningen voor mensen met een zeldzame aandoening.

Kinderendocrinoloog prof. Anita Hokken-Koelega (Erasmus MC, tevens directeur Stichting Kind en Groei) ontving een Engel Award voor haar onuitputtelijke inspanningen voor kinderen en jongvolwassenen met het Prader-Willi syndroom. Sinds 2002 is zij zeer betrokken bij deze groep patiënten en hun ouders.
De 'Zeldzame Engel Award' wordt uitgereikt door VSOP aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor één of meer zeldzame aandoeningen. 
VSOP (Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties) is de koepelorganisatie voor zeldzame en genetische aandoeningen in Nederland.

Prof. Hokken was voorgedragen door het bestuur van het Prader-Willi Fonds (PWF). Het bestuur werkt al jaren intensief samen met prof. Hokken aan onder andere het Expertisecentrum PWS. Daarnaast heeft het PWF financieel bijgedragen aan twee door prof. Hokken geïnitieerde onderzoeken.

Op de foto rechtsonder: Anita Hokken samen met PWF-voorzitter Ingeborg Hoenders.