Expertisecentrum Prader-Willi syndroom

Expertisecentrum Prader-Willi syndroom logoExpertisecentrum Prader-Willi syndroom logo en titel

Het zorgpad - ook wel klinisch pad genoemd - beschrijft de organisatie van de zorg voor een patiënt met het Prader-Willi syndroom. In dit geval kinderen en jongvolwassenen. 

De Toolkit PWS is een online instrument boordevol tips, tools en kennis bedoeld voor begeleiders en naasten van volwassenen met het Prader-Willi syndroom (PWS). De toolkit biedt meer begrip voor elk individu met PWS en geeft handvatten in de begeleiding van mensen met PWS. Vilans ontwikkelde de toolkit in opdracht van het Prader-Willi Fonds. 

De huisartsenbrochure over PWS staat op de website van het Nederlands Huisartsen Genootschap.
Let op! Deze huisartsenbrochure wijkt af van de vernieuwde Medical Alerts 2019. Belangrijkste wijzigingen in de Medical Alerts staan hier.
De brochure "Informatie voor de huisarts over Prader-Willi syndroom" is ontwikkeld in het kader van een projectsubsidie van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. De brochure kwam tot stand door een samenwerking van de Prader-Willi Stichting, het Prader-Willi Fonds, VSOP (Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties) en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG ).

Landelijke richtlijn diagnostiek en behandeling van kinderen met het Prader-Willi syndroom

Informatie rondom spoedeisende medische situaties is weergegeven in het boekje Medical Alerts.

Bij kinderen en volwassenen met PWS kunnen een aantal gezondheidsaspecten van invloed zijn op anesthesie.

Toon meer resultaten